Zlata priznanja za slaščičarske in pekovske izdelke Mercator

07.02.2017

Ponosni smo, da so letos prejeli zlato priznanje za odlično kakovost Mercatorjevi slaščičarski in fini pekovski izdelki. Po mnenju komisije Sekcije za pekarstvo v okviru Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS, sodijo Mercatorjevi Linški keksi 360 g, Pisani linški keksi 300 g, Kokos kocke 350 g, Krem rezina 300 g in torta Borovničevo presenečenje 1000 g med »zlate« odlične slaščičarske in pekovske izdelke.

Najvišja priznanja so dokaz, da so slaščičarski in pekovski izdelki narejeni samo iz izbranih sestavin, z veliko znanja in z skrbjo, kot bi jih pekli sami v domačem okolju. Pri večinoma ročni izdelavi v proizvodnem obratu Kranjski kolaček Mercatorjevega invalidskega podjetja uporabljamo samo kakovostne sestavine, tudi iz lokalnega okolja. Ker so izdelani po hišnih recepturah, so slaščičarski in pekovski izdelki Mercator zelo priljubljeni pri kupcih, ki cenijo visoko kakovost, tradicijo, ročno izdelavo in skrbno izbrane surovine in ne nazadnje tudi ugodna cena za visoko kakovost.

Direktor podjetja Mercator IP, Miran Hribar, je ob prejemu zlatih odličij poudaril: »Ponosni in veseli smo, da smo prejeli zlata odličja za naše izdelke. V slaščičarski delavnici Kranjski Kolaček na prvo mesto postavljamo naše sodelavce, tehnologe in slaščičarje, ki s strokovnim znanjem ter kakovostnimi, skrbno izbranimi sestavinami in natančnimi postopki bdijo nad pripravo izdelkov. Značilnosti naše proizvodnje so v veliki meri ročni izdelki, tradicionalne recepture in postopki, pestra sezonska ponudba in upoštevanje novih trendov v slaščičarstvu.«

Večino nagrajenih izdelkov lahko najdete v vsaki Mercatorjevi prodajalni.