Dne 29.5.2019 je v Portorožu v Hotelu Slovenija potekal že 16. Simpozij slovenskega mlinarstva, pekarstva in slaščičarstva z glavno naslovno temo »Novitete in izboljšave v mlinarstvu, pekarstvu in slaščičarstvu«. Simpozija so se udeležili tudi kot aktivni predstavniki podjetja Mercator IP d.o.o., ki so na Simpoziju predstavili izdelke iz njihovega širokega proizvodnega in prodajnega sortimana na stojnici in degustacijskih mizah ter pripravili zanimivo in poučno predavanje s pomenljivim naslovom »Certificirana tradicionalna novost mojstrov Mercator IP d.o.o. za vsejede in vegijede potrošnike«. Predavateljica na Simpoziju je bila ga. Jerneja Krč, predavanje pa bilo pripravljeno v sodelovanju še z ga. Tatjano Vrščaj Vodušek in ga. Polono Hribar. Na predavanju je bila slušateljem najprej predstavljena zgodovina nastanka potice, njene vrste in priložnosti priprave. Nato postopek izdelave certificirane slovenske potice in letošnja novost – nova veganska potica z orehovim nadevom in rozinami. Podana je bila še primerjava senzorične in kemijske analize opravljene v zunanjih inštitucijah med poticama – orehovo in vegansko. Za konec je bil zavrten še film o izdelavi certificirane slovenske potice, posnet v našem proizvodnem obratu.
Slikovni material: stojnica izdelkov, degustacijska miza, predavanje ga. Krč